Reklam
Tarih : 2025-10-15 14:28:59

Muratbey’den Dünya Gıda Günü mesajı: Geleceğin gıdasını birlikte üretiyoruz

Bu yıl “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele” temasıyla kutlanan Dünya Gıda Günü, sürdürülebilir ve adil bir gıda sistemi için ortak hareket etmenin önemini hatırlatıyor. Muratbey Gıda, 60 yıla yaklaşan süredir sağlıklı, yenilikçi ve güvenilir peynirler üreterek gıdanın geleceğini şekillendiren bir sorumluluk bilinciyle faaliyet gösteriyor.

Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Daha iyi gıdalar ancak el ele verirsek mümkün. Biz Muratbey olarak bu geleceği üreticilerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve tüketicilerimizle birlikte inşa ediyoruz.” sözleriyle şirketin Dünya Gıda Günü vizyonunu paylaştı.

“Daha iyi gıdalar” anlayışıyla sürdürülebilir üretim vizyonu

Necmi Erol, “Muratbey’in “daha iyi gıdalar” anlayışı, peynirin lezzetiyle birlikte toplum sağlığına, çevreye ve ülke ekonomisine değer katan bir üretim yaklaşımını temsil ediyor. Ar-Ge merkezlerimizdeki çalışmalarımız sayesinde fonksiyonel ve yenilikçi peynir çeşitlerimizle hem tüketici sağlığına hem de sürdürülebilir gıda sistemine katkı sağlıyoruz. D vitamini ile zenginleştirilmiş ve prebiyotik içerikli ürünlerle sağlıklı beslenmeyi desteklerken; enerji verimliliği ve güneş enerjisi yatırımlarıyla çevre dostu üretim uygulamalarını yaygınlaştırıyoruz. Toplum sağlığını destekleyen, yerel üreticiyi güçlendiren, çevreye duyarlı ve teknolojiyi insan yararına kullanan bir üretim modeliyle hareket ediyoruz.” dedi.

Kadın üreticilerle el ele: “Peynire Değer Katan Kadınlar”

Erol, Muratbey’in sürdürülebilirlik yaklaşımının sosyal boyutunu güçlendiren en önemli adımlardan biri olan “Peynire Değer Katan Kadınlar” projesinden söz etti: “Üniversite iş birlikleriyle yürütülen proje, yerelde süt üretimindeki kadın varlığını artırmayı, üretici kadınları ekonomik olarak güçlendirmeyi ve kırsalda istihdamı desteklemeyi amaçlıyor. Proje kapsamında Uşak ve çevre illerdeki kadın süt üreticilerine Kaliteli Süt Üretimi, Hayvan Sağlığı ve Bakımı, Sağlıklı Beslenme ve Kadın Sağlığı konularında eğitimler veriliyor. Bu sayede üretici kadınların bilgi ve donanımı artarken, hijyenik koşullarda sağım, kaliteli süt üretimi ve gıda güvenliği konularında farkındalık güçleniyor. Kadın üreticilerle el ele vererek hem toplumsal cinsiyet eşitliğini destekliyor hem de güvenilir gıdaya erişimi güçlendiriyoruz. Kadın emeğiyle üretilen her damla süt, daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıdır.”.

SGP’da tüketicilere yönelik iletişim çalışmaları yapılıyor

Muratbey’in, üretim süreçlerinde olduğu kadar tüketim alışkanlıklarında da sürdürülebilir dönüşümü desteklediğini belirten Erol; “Sürdürülebilir Gıda Platformu üyesi olarak “Süt ve Süt Ürünlerinde Gıda Atığı ve Yönetimi Kılavuzu” çalışmalarına katkı sağlıyor, gıda kayıplarının önlenmesi ve kaynakların verimli kullanımı konularında sektörel farkındalık yaratıyoruz. Tüketicilere yönelik iletişim çalışmalarında “israf etme, değerlendir” mesajını öne çıkarıyor, peynirin doğru saklanması, ambalaj okuryazarlığı, son kullanma tarihi ve porsiyon bilinci gibi konularda bilgilendirici içerikler sunuyoruz. Böylece, tüketicilerimizin gıdayla daha sorumlu bir ilişki kurmasını hedefliyoruz.” dedi.

Wastelog Projesi’nde ambalajların doğru şekilde geri dönüştürülmesi sağlanacak

Muratbey’in sürdürülebilirlik stratejisi gereği hayata geçirilen mobil uygulama Waste Log iş birliği hakkında bilgi veren Erol; “Ambalajların doğru şekilde geri dönüştürülmesini sağlayacağımız Wastelog Projesi’nde yapay zekâ destekli doğrulama sistemiyle geri dönüşüm süreci izlenebilir ve ölçümlenebilir hale geliyor. Bu projeyle hem Türkiye’deki sürdürülebilirlik odaklı girişimcilik ekosistemine destek veriyor hem de tüketicileri çevreye duyarlı davranışın aktif bir parçası haline getiriyoruz.”

Yeni hedef: Daha iyi gıdalarla daha iyi bir gelecek

Erol; “Muratbey olarak, 60 yıla yaklaşan deneyimimizi, inovasyon, teknoloji ve çevre dostu üretim anlayışımızla birleştirerek, sürdürülebilir bir gıda ekosistemine liderlik etmeyi hedefliyoruz. Yeni dönemde D vitamini ile zenginleştirilmiş, prebiyotik içerikli ve fonksiyonel peynir çeşitlerini artırarak toplum sağlığını desteklemeye devam edeceğiz. Aynı zamanda karbon ayak izini azaltacak yeni sistemler ve yerel üretici destek programlarını genişletmeyi planlıyoruz.” dedi.

Erol, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Daha iyi gıdalar üretme vizyonumuzu, daha iyi bir gelecek hedefiyle birleştiriyoruz. Bilgi, inovasyon ve dayanışmayla ilerliyoruz. Çünkü gıdanın geleceği hepimizin ortak sorumluluğu.”

 

 

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 İletişim Dünyası Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.